Hanhundens normale drifter og instinkter kan efter ejerens mening ofte tage overhånd. Det gælder strejfen efter tæver, parring af andre hunde, personer, møbler m.m. samt dominans over for andre hunde. Ofte er kastration en god løsning og kan dæmpe disse problemer. Men det vil altid være en god idé forinden at rådføre sig med dyrlægen og få en vurdering af hunden. Ring og få en snak med os om det.

Ved en kastration bliver hanhunden bedøvet og smertebehandlet. Testiklerne fjernes gennem et lille snit i huden lige foran pungen. Såret bliver syet med indvendige sting, som opløses af sig selv. Hunden kan ikke komme til at slikke såret op, så derfor er det oftest ikke nødvendigt, at hunden får en krave på efterfølgende.

Kemisk kastration

Er man i tvivl om, hvorvidt man vil lade sin hanhund kastrere, kan det anbefales at få den kemisk kastreret. Dette gøres ved, at hunden får et implantat i nakken indeholdende medicin, der nedsætter produktionen af det mandlige kønshormon, testosteron, i 6 måneder. Herved opnås samme effekt som en kirurgisk kastration.

Leave a Reply