Med en handelsundersøgelse sikrer man sig så vidt muligt, at man køber en hest, som intet fejler. Og man bliver under alle omstændigheder gjort opmærksom på, hvis hesten har små afvigelser fra normalen. Ved handelsundersøgelsen bliver der foretaget en grundig klinisk undersøgelse af hesten. Denne indbefatter bl.a. at der lyttes på hjerte og lunger, hestens hud og hårlag tjekkes, tænderne og øjnene undersøges. Desuden vurderes hestens benstilling, og sener, led og ryg mærkes igennem. Dernæst mønstres hesten, og der foretages en bøjprøve af benene for at udelukke haltheder.

En handelsundersøgelse er lige så vigtig for sælger som for køber. Det er vigtigt, at man som sælger sikrer sig, at man sælger en hest, der er i orden, hvis der senere skulle opstå en tvist mellem køber og sælger.

I øvrigt er det en forudsætning, for at en hest kan forsikres, at den er godkendt i en sådan undersøgelse. Handelsundersøgelsesskemaet skal indsendes til forsikringsselskabet inden 14 dage efter undersøgelsen.

Leave a Reply