Det er oftest en tung beslutning at skulle tage afsked med sin kat, for hvornår er tiden inde? Man står som ejer i en situation, hvor man skal vælge mellem liv og død, og det er meget svært. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os.

Aflivningen kan foregå derhjemme, hvor katten er i sine vante og trygge omgivelser. Katten får først en beroligende sprøjte, så den sover og ikke mærker noget. Derefter får den en overdosis med aflivningsvæske ind i hjertet. Efter få minutter stopper vejrtrækningen og reflekserne, og hjertet holder op med at slå. Der lyttes med et stetoskop på kattens hjerte for at sikre, at hjertet er holdt op med at slå. Katten kan herefter blive begravet hjemme i haven, eller vi kan sørge for, at den bliver kremeret.

Mange er i tvivl om, hvorvidt det er godt for børn at være med under aflivningen. Som udgangspunkt skal børn have lov til at være med, hvis de selv ønsker det. De får set, at deres kat sover stille og roligt ind, og børnene går ikke bagefter og får grimme forestiller om det, der er sket. På denne måde bliver det en god afslutning, og de får sagt ordentligt farvel.

 

Leave a Reply