Din hund er din bedste ven og en del af familien. Det er altid en meget tung beslutning at skulle tage afsked med sin hund, og hvornår er tiden inde? Som ejer står man i en situation, hvor man skal vælge mellem liv og død, og det er svært. Er man i tvivl, er man altid velkommen til at kontakte os.

Aflivningen kan foregå derhjemme, hvor hunden er i sine vante omgivelser og er tryg. Hunden får først en beroligende sprøjte, så den sover og ikke mærker noget. Derefter får den en overdosis med aflivningsvæske enten ind i en blodåre på benet eller direkte i hjertet. Efter få minutter stopper vejrtrækningen og reflekserne, og hjertet holder op med at slå. Der lyttes med et stetoskop på hundens hjerte for at sikre, at hjertet er holdt op med at slå. Hunden kan herefter blive begravet hjemme i haven, eller vi kan sørge for, at den bliver kremeret.

Mange er i tvivl om, hvorvidt det er godt for børn at være med under aflivningen. Som udgangspunkt skal børn have lov til at være med, hvis de selv ønsker det. De får set, at deres hund sover stille og roligt ind, og børnene går ikke bagefter og får grimme forestillinger om det, der er sket. På denne måde bliver det en god afslutning, og de får sagt ordentligt farvel.

 

Leave a Reply