Skip to main content

Det kan ikke siges ofte nok: Bayvantic må aldrig bruges til katte – kun til hunde. Katte kan i modsætning til hunde ikke tåle permethrin, som er det aktive stof i Bayvantic. Leveren og nerverne bliver beskadiget, og katten vil få kramper og til sidst dø.  Selv hvis en kat lægger sig op ad en hund, der lige er blevet dryppet med Bayvantic, kan katten risikere at blive forgiftet.

Dyrepraksis Pilegaard har netop haft et tilfælde med katten Sille, som var blevet dryppet med 2 små dråber Bayvantic. Efter 3 dages indlæggelse med intensiv behandling, klarede Sille det heldigvis. Her får I hendes historie:

Sille er en 7 år gammel huskat. Om aftenen bliver hun dryppet med Bayvantic, og om morgenen finder ejerne hende i stærke kramper og med fråde om munden og ringer straks til Dyrepraksis Pilegaard.  Da jeg kommer, er Sille helt slap og er ikke kontaktbar. Hendes kropstemperatur er under 30 grader (normaltemperaturen for katte er 37,5-39), og hendes hjerte er meget svagt.  Ejerne er villige til at gøre alt for Sille, så jeg skynder mig at indlægge hende. Sille får medicin mod kramperne, medicin til at styrke leveren, og hun bliver vasket i sulfo-vand for at vaske resten af Bayvantic’en ud. Derudover får hun væskedrop og bliver indsvøbt i varmedunke og tæpper for at få kropstemperaturen op.  Alt dette er støttende behandling, for der findes ingen modgift.

Dagen efter er Sille stabil. Hun har ingen kramper mere, og kropstemperaturen er normal. Dog er hun meget slap og sover hele tiden. Hvis hun bliver lagt i brystleje, vælter hun om på siden, og hun kan ikke støtte på benene.

Dag 2 efter hendes indlæggelse er vendepunktet. Hun kan nu selv spise lidt dåsemad, og hun begynder at kunne gå rundt, dog er hun meget vaklende på benene og vælter tit (Sille video 1).

 

Dag 3 har Sille det endnu bedre. Hun spiser meget og drikker også selv. Nu kan hun gå uden at vælte (Sille video 2). Om eftermiddagen kommer hun hjem til sine ejere igen.

 

Med intensiv behandling er der håb for overlevelse, men igen – brug ALDRIG Bayvantic til katte!